Btwin ile elele Toplam Sahip Olma Maliyetini Düşürme

Date : 25.04.2016

“TCO” Toplam Sahip Olma Maliyeti kavramı sanayide son zamanlarda tartışılan bir konu, fakat şimdiye kadar bu alanda yapılan somut  bir çalışma var mı ? Btwin ile birlikte yaptıklarımıza bir bakalım.

Tasarrufa yönelme

Toplam Sahip Olma Maliyeti, bir ürünün yaşam döngüsü süresince,  parçaların üretilmesinden başlayarak geri dönüşüm, teknik bakım ve montaj gibi  unsurları içeren  tüm  yatırımların toplamıdır . Bu rakam  satın alma maliyeti  (<toplam fiyatın %20 si )  artı  tüm görünmez maliyetlerin   (>%80) toplamıdır.

Amaç, değişik alanlarda  akıllı uygulamalar aracılığıyla  maliyeti düşürmektir. Biz bunu gerçekleştirmek için   ürünün tasarımı gibi erken bir aşamada harekete geçtik. .

Bisiklet ve benzer araçların Tasarımı ve Üretimi konusunda dünya lideri olan Btwin ile birlikte, bisikletlerin Toplam Sahip Olma Maliyetini düşürebilecek alternatif bağlantı çözümleri geliştirmeye karar verdik.

“Süratli montaj tasarımı ”

Toplam maliyeti ilk yatırımların ötesinde nasıl düşürebiliriz? ARaymond Industrial* mühendisleri bisiklet bağlantılarını tasarlarken montajı hızlandıracak çözümlere  odaklandılar ve  vida ve plastik  kapak yönlendirme kablolarını bir çatalla değiştirerek  tek parçalı akıllı bir plastik klips  oluşturdular.

ARaymond Industrial - Btwin – Toplam Sahip Olma Maliyeti

Küçük  parça, büyük tasarruf

Alet gerektirmeyen bu parçanın daha  önce kullanılan sistemlerden üstünlüğünü inceleyelim :

• satın alma fiyatı daha düşük (% 10 tasarruf)
  • klipsleme sistemi montaj süresini kısaltıyor (%50 daha süratli)
  • montaj için alet gerekmediğinden, elektrikli tornavidaların maliyeti, enerji  tüketimi ve bakım masrafları alanında  tasarruf sağlıyor
  • parça sayısının azalması  ve standartlaşması işletme masraflarını düşürüyor (%50 tasarruf )
  • ayıklama ve depolama süreleri kısalıyor   (%17 daha hızlı)
  • teknik bakım amacıyla kablo gevşetme süresi kısalıyor  (%75% daha hızlı)

ARaymond - Btwin – Toplam Sahip Olma Maliyeti

Süratin ötesindeki avantajlar

“TCO” Toplam Sahip Olma Maliyeti tasarımında önemli olan geniş kapsamlı bir bakış açısıdır.  Amaç sadece nicelik açısından katma değer yaratmanın ötesinde, nitelik  açısından da katma değer sağlamaktır.. “Nitelik” aslında rakamlarla kolayca ifade edilememekle birlikte “TCO” Toplam Sahip Olma Maliyeti üzerinde önemli bir etkiye sahiptir.

Btwin bağlama klipsi sayesinde sağlanan avantajlar  arasında , işçilerin eğitim maliyetinde önemli oranda  tasarruf yüksek ergonomik seviye, kazaların sayısında azalma, müşteri algılamasında  ve pazar değerinde artış gibi  konular da yer  almaktadır.

Elele

Bu olumlu sonuçlara   ARaymond**’un  150 yıllık deneyimi ve Btwin’in bisiklet tasarımı ve montaj konusunda uzmanlığını  bir araya getiren işbirliğimiz sayesinde varabildik. “TCO” Toplam Sahip Olma Maliyeti konusunda başarılı olmamız   ve nihai kullanıcıya yeni bir ürün sunabilmemiz ortak  çalışmamız sayesinde mümkün oldu. Siz bu konuda ne yapacaksınız ?  ARaymond Industrial’ın sizler için ne yapabileceği konusunda ek bilgi için web sitemizi ziyaret edin veya bize bir e-posta gönderin  www.araymond-industrial.com  .

* *“ARaymond Industrial”   ARaymond Industrial S.L., RM Barcelona Tomo 43761 Folio 163 Hoja B437597 NIF B66012691 Ctra. de Manresa Berga Km 0,5 08272 SantFruitos De Bages,İspanya  bu makaleyi yazan kurum olarak sorumluluğunu taşır ve ARaymond Networr şirketler ağının bir üyesidir.

**“ARaymond” ve  “ARaymond Network” bir şirketler ağıdır.